keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Puolukka pyöri muffinsiin

Ihanaa syksyn aikaa! Pihlajanmarjapuut marjoja täynnään! Mites päin se nyt menikään muuten:  olen sitä mieltä, että jos pihlajanmarjoja on paljon, tulee luminen talvi, koska linnuille on silloin luonto järjestänyt jotain syötävää. Toiset taas sanoo, ettei se puu jaksa kantaa kahta taakkaa. Hmm.

No nyt sain ystävältä ihan omin pikku kätösin poimittuja puolukoita. Oih, miten kaunis ajatus! Kiitos! Pitihän niistä heti jotain kehitellä. Olin jo päivällä miettinyt, että voisin tehdä jonkun kuivakakun, johon laittaisin maapähkinää - sitä kun tuli purkki avattua eikä se oikein leivän päällä maistukaan, on se sen verran tuhtia. No, nyt sitten tein puolukka - kookosmuffinseja. No, tulihan sinne kyllä sitä maapähkinääkin. Kas näin:

Tarvitset taikinaan:

  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 150 gr keijua (sulatettuna)
  • 1 1/2 dl kookosmaitoa


Sulata ensin rasva ja anna hetken jäähtyä. Vinkki: kaada toiseen kippoon hetkeksi niin jäähtyy nopeammin. Jos teet niin - jätä vajaa puoli desiä siitä pinnalle tulevaan sekoitukseen. Kuivat aineet sekoitetaan, lisää kookosmaito (jos purkista, muista hämmentää). Sekoita niin, että tasottuu ja lisää sitten sulatettu rasva joukkoon.

Voitele - jos tarpeen - muffinivuoat. Vinkki:  se käy kätevästi kun sipaiset pullasudilla kattilasta missä sulatit rasvan. Laita sitten jokaiseen pieneen vuokaan ruokalusikallinen tai kaksi taikinaa.

Pinnalle:

  • 25g sitä sulatettua rasvaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl siirappia 
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl vaniljasokeria
Täyte:

  • 2-3 dl puolukoita
  • maapähkinävoita

Sekoita sulatetun rasvan joukkkoon sokeri, siirappi, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Ota pari pikkulusikkaa ja niitä käyttäen laita noin puolikas teelusikallinen (tai maun mukaan) maapähkinävoita muffinin keskelle. Sitten ripottele päälle puolukoita ja vielä kruunaa koko komeus pintaseoksella, jota voit laittaa lusikalla jokaiseen sen verran, kun hyvältä luulet maistuvan.

Nom nom. Ai miten näyttääkin jo herkulliselta. Tästä tuli itse asiassa aika kiva sekoitus. Sitten ei kun uuniin  - paista 200 asteessa noin 20 -30 minuuttia. Jos halut, voit laittaa vielä siivilän läpi tomusokeria päälle, kun laitat tarjolle. Mä lorautin vähän laiskasti haarukalla vatkattua Alpron vispattavaa soijakasvisrasva-sekoitusta (tai jotain sellasita). Ai että oli muuten namia!


Laitathan kommenttia miltä maistui - ihan jos itse teit tai tuliko edes vesi kielelle ajatellessa? 
Ja mites päin se pihlajanmarjajuttu meni sinusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!