keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Ärsytttääkö tupakanhaju huoneessa?

Yäk. Että voi olla ällöttävä se tupankanhaju. Varsinkin omassa kotonaan. Kun ei itse polta. Miten se sinne joutuu?

Olen kyllä itsekin joskus entisessä elämässäni polttanut, eli tiedän kyllä mitä se on. Ja miten pahalle se haisee - eikä se oma suukaan mansikoilta tuoksu tupakan jälkeen. No, nyt kuitenkin en pidä siitä yhtään, että kotiin tulee tupakanhaju sisään. Olen parina aamuna herätesssä huomannut, että makuuhuoneessa haisee tupakka. Makuuhuoneessa! Ja keitiössä liesituulettimesta metri suuntaansa haisee silloin tällöin. Ilmeisesti joku vetää siinä posket lommolla, ettei haju tule omaan kotiin (mukamas, hah). Vaikka tuulettimessa on aktiivihiilisuodattin - ei sen kaiketi pitäisi tuoda hajuja huushollista toiseen? No, jotain röörejä pitkin se haju sinne kulkeutuu. Ja kyllä. Parvekkeellakin tottakai välillä haisee tupakka, siellä saa savutkin samaan hintaan. Aika ärsyttävää, kun tietää, ettei sitten kesällä voi halutessaan välttämättä nauttia parvekkeella olosta.

Eikä tässä vielä kaikki. Olen yskinyt täällä asunnossa ihan alusta saakka. Kovaa, hellittämätöntä yskää, joka sattuu keuhkoissa asti. Eikö muka huonolla sisäilmalla ole mitään tekemistä sen asian kanssa?

Huvittavinta - tai kummallisinta - tässä on se, että kun asiasta ilmoitin, sain kuulla, ettei asialle voi mitään tehdä! Että kun muille on tehty vuokrasopimus joskus ennen vuotta 2010 - ei sitä voi mennä muuttamaan! Miten niin ei voi? Että naapuri, joka muutttanut tuon ajan jälkeen, ei saa tietenkään polttaa sisällä, mutta vieressä joku voi vetää keuhkonsa parkkiin ja keltaannuttaa huoneiston seinät tupakansavulla ihan surutta, koska joskus vuonna yksi ja kaksi niin on sovitttu? Öö, eikös joka asiassa nykyään höpistä siitä "yhdenvertaisuudesta"? Tuon mukaan ei varmaan vanhoilla asukkailla ole vuokrakaan noussut sitten muuttopäivän? Sehän on samallalailla vuokrasopimuksen muuttamista!
(kuva otettu netistä)

Käsittääkseni uusi As Oy lakikin kieltää sisätiloissa polttamisen ja johan se on jo yleinen turvallisuusriski. Kuka käy vahtimassa onko kaikissa huoneistoissa palohälytin, jos se tupakka sattuu jäämään kytemään ja toinen nukahtaa - onhan näitä nähty... Ja muuten - tulikin mieleeni: tässä on kuulemma yläkerrassa pari vuotta sitten palanut koko yläkerta! En kysynyt syytä mistä palo sai alkunsa mutta sen takia oli keittiökin ja osa katttoa jouduttu uusimaan! Ja edelleen saa polttaa sisällä!? Järki hoi älä jätä...

Tupakointi huoneistossa ei ole normaalia asunnon kulumista. Kyllä vuokranantaja saa tottakai säännöstellä saako sisällä polttaa tai pitää vaikka eläimiä (jotka taas saattaa raapia tai pissata parketteille ym). Jos sisällä poltetaan eikä seinillä ole edes tapetteja vaan pelkkä maali ja siellä on poltettu vuosikausia, joutuu vuokranantaja pahimmassa tapauksessa "kapseloimaan" seinät (jotka keltaisia) eikä se ole ihan halpaa lystiä - eli maalaamaan jollain erikoismaaleilla. Ja jyrsimään osan keltaisesta parkkiintuneesta osasta pois.

Etsin netistä vähän tietoa ja onhan tämä laki tältä osin uudistunutkin eli en käsitä mikä mättää?

Miten siellä? Tuleeko se savu korvista vai tupakasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit valita myös nimetön-vaihtoehdon, mutta kiva olisi, jos jätät nimesi kommenttiin. Se näytetään heti hyväksynnän jälkeen. Kiitos!